maandag 19 februari 2018
Text Size

Stichting Industrieel Erfgoed Nijmegen en Omgeving

Media

Folder Stieneo

Hieronder het voorblad van de nieuwe folder van Stieneo 2014. Klik HIER (of op het voorblad hieronder) om de folder in zijn geheel in te zien (6 pagina's).

STI-folder-Voorkant-site

Film RTV 1 Nijmegen over het industrieel erfgoed in Nijmegen

Onderstaande film is gemaakt door Productiehuis Nijmegen in opdracht van CPRN en Stieneo. De film maakt deel uit van de serie "Altijd Nijmegen" die te zien is via www.CPRN.nl.

  

 

 

 

 

 

 

Film over de Nijmegen in WO II

Stieneo-logo-kleinOnderstaande unieke filmbeelden in 3 (of meer) delen vonden wij op Youtube en speelt zich af in Nijmegen net voor, tijdens en na de Tweede Wereldoorlog. Klik op de play button van de film om deze te starten en klik nogmaals om te pauzeren. Adobe Flash Player is vereist om de film te kunnen afspelen.


Deel 1: speelt zich af in Nijmegen net voor het uitbreken van WO II met prachtige beelden van veel Nijmeegse fabrieken (Land van Maas en Waal) gevolgd door het opkomend Nationaal Socialisme.

 

Deel 2: De puinhopen in Nijmegen na de bombardementen en het leven in de stad (schuilkelders) tot ongeveer 1945.

  

Deel 3: De verwoeste stad, de inzamelingsacties, wederopbouw en herdenkingen, gevolgt door een documentaire over WO II. Ik mis hier nog een deel 4, maar de beelden zijn indrukwekkend.

 

 

 

 

OPROEP ! STIENEO ZOEKT OPSLAGRUIMTE !!!

STIENEO (Stichting Industrieel Erfgoed Nijmegen en Omgeving) zoekt opslagruimte voor Nijmeegs Industrieel Erfgoed!!

Onze stichting tot behoud van industrieel erfgoed in Nijmegen is pas opgericht, en de eerste interessante materialen van de NYMA zijn al binnengekomen. Dit hebben wij tijdelijk opgeslagen. Wij zoeken echter een structurele oplossing en zoeken daarvoor een oud pand om machines, boeken en andere historische materialen op te slaan.

Lees meer: OPROEP ! STIENEO ZOEKT OPSLAGRUIMTE !!!

Nieuws

Wie is online

We hebben 107 gasten en geen leden online

Statistieken

Aantal bekeken pagina's
1083533

Sponsoren

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd