woensdag 21 februari 2018
Text Size

Stichting Industrieel Erfgoed Nijmegen en Omgeving

Prins Bernhard Cultuurfonds steunt het Stieneo

In de maanden januari-februari-maart gaan 70 mensen in Nijmegen hun eigen verhaal vertellen aan de interviewers van de Stichting Industrieel Erfgoed Nijmegen en Omgeving (STIENEO).

STIENEO wil de eigen beeldvorming van de (ex)werknemers en hun ervaringen in bedrijven van Nijmegen vastleggen. Daarvoor heeft de stichting 7 vrijwilligers / interviewers opgeleid in samenwerking met Nijmeegse professionals.

Bron: Regionaal Archief Nijmegen

De interviewers zijn met name geïnteresseerd in de persoonlijke beleving van de organisatie, waar zij gewerkt hebben. Hiermee draagt de stichting bij aan het in beeld brengen van het industriële verleden.

Vervolgens zullen de verhalen redactioneel bewerkt worden ten behoeve van te organiseren thematentoonstellingen en een (virtueel) museum.

De stad Nijmegen is rijk aan industrieel erfgoed uit met name de 19e en 20e eeuw, zowel in materieel opzicht (gebouwen, structuren, objecten) als in immaterieel opzicht (verhalen, herinneringen). De belangstelling voor dat erfgoed is groot. De Industriële geschiedenis van Nijmegen is belangrijk voor de identiteit van de stad. Die industriële geschiedenis dreigt in toenemende mate onzichtbaar te worden. Om deze recente geschiedenis in beeld te brengen en vast te leggen is in 2010 de Stichting Industrieel Erfgoed Nijmegen en Omgeving opgericht.

Informatie:

Gijs van der Gulden
email     : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
telefoon: 0651766457
www.stieneo.nl

Nieuws

Wie is online

We hebben 206 gasten en geen leden online

Statistieken

Aantal bekeken pagina's
1084523

Sponsoren

Our website is protected by DMC Firewall!