maandag 19 februari 2018
Text Size

Stichting Industrieel Erfgoed Nijmegen en Omgeving

Industrieel erfgoed

Persbericht - INBRENGSOOS WIJCHEN

INBRENGSOOS WIJCHEN 

  • Tijd: Woensdag 17 januari 2018 (19.00 – 21.00 uur) 
  • Locatie: ’t Mozaïek - Documentatiecentrum HV Tweestromenland, Campuslaan te Wijchen          

Werknemers en ex-werknemers van Wijchense fabrieken worden uitgenodigd deel te nemen aan de INBRENGSOOS STIENEO WIJCHEN. Deze avond wordt georganiseerd door de Werkgroep Industrieel Erfgoed Wijchen, in samenwerking met seniorenverenigingen van fabrieken, op woensdagavond 17 januari 2018, in het Documentatiecentrum van Historische Vereniging Tweestromenland.

De Werkgroep wil van de aanwezigen graag de verhalen horen en stelt ook de inbreng op prijs van foto’s, films en andere materialen die herinneren aan de Wijchense industrie! 

  • U bent deze avond te gast bij Historische Vereniging Tweestromenland in de kelder van het Mozaïek, Campuslaan 6, Wijchen. 
    U wordt ontvangen met koffie, thee en iets lekkers.
  • De werkgroep stelt zich ten doel foto’s, films en andere materialen beschikbaar te krijgen, ten einde over de Wijchense industrie te kunnen publiceren.
  • We proberen deze avond herinneringen aan het industriële verleden van Wijchen e.o. op te halen; aan de orde komen SYNPRODO, VAGIPS en andere fabrieken.
  • Uw aanwezigheid en bijdrage wordt bijzonder op prijs gesteld! 

Noot voor de redactie:

Inlichtingen:

Bert Bloo 0651122155

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

www.stieneo.nl

WERKGROEP INDUSTRIEEL ERFGOED WIJCHEN
Stieneo-logo-klein

 

Persbericht - HELP MEE MET DE SCHOENENEXPOSITIE

Help mee met de schoenenexpositie

Arbeidsters van de Nimco schoenenfabriekDuizenden mensen uit Nijmegen en Omgeving hebben vroeger gewerkt in de schoenenindustrie .In het Rijk van Nijmegen waren er ooit 20 schoenenfabrieken. Wie kent niet Swift, Robinson, de Nimco en  Wellen. Of  Fut uit Ravenstein en Ooievaar en Sneeuwwitje in Groesbeek.

Het kan niet anders of daar is wat van terug te vinden. Wij, van Huis van de Nijmeegse Geschiedenis en van Stieneo, vermoeden dat heel veel mensen nog een voorwerp hebben dat herinnert aan de schoenenindustrie. We denken dan aan  foto’s, leesten, schoenen, affiches, schoenendozen of andere herinneringen.

Heb jij nog wat liggen dan kun je ons helpen. Die voorwerpen zouden wij graag tentoonstellen.

In de maanden mei, juni en juli 2018 is  in het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis een tentoonstelling over de schoenenindustrie van Nijmegen en Omgeving. In het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis wordt getoond hoe schoenen werden geproduceerd. Ook laten we zien hoe de industrie groot werd en later weer ten onder ging.

In een expositie tonen we veel voorwerpen van de schoenenindustrie. We hebben al veel. We worden bijvoorbeeld geholpen door het Schuhe Museum uit Kleve. Maar we willen ook graag de spullen ten toonstellen die de inwoners van Nijmegen en omgeving hebben. Iemand  heeft nog schoenen in de originele de doos van Robinson, iemand anders heeft een prachtig klokje van Robinson in de vorm van een schoen.

Denk met ons mee over wat onze tentoonstelling nodig heeft. Heb je iets , neem contact met ons op. Alles is

Lees meer: Persbericht - HELP MEE MET DE SCHOENENEXPOSITIE

Inloopsoos STIENEO 12 september 2017

Stieneo-logo-kleinUitnodiging voor de Inloopsoos van STIENEO op dinsdag 12 september 2017 in het Kasteel te Wijchen van 14:00 - 17:00 uur.

Meer info:

Bert Bloo
De Weertjes 1001
6605 RA Wijchen
0246792925 / 0651122155
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Stieneo-logo-klein

Nieuws

Wie is online

We hebben 242 gasten en geen leden online

Statistieken

Aantal bekeken pagina's
1083014

Sponsoren

DMC Firewall is a Joomla Security extension!