Stieneo-logo-kleinBezoek de fietsroutes tijdens de Maakdagen 2016 op (3 en/of 4 juni en later)
De dakpan- en baksteenindustrie in de regio Arnhem Nijmegen dateert al van 2000 jaar geleden, toen de Romeinen hun eerste steenovens hadden rond Berg en Dal. Daar maakten zij miljoenen dakpannen, tegels en stenen. Met de Routegids ‘Steengoed’, die verkrijgbaar is bij de VVV’s voor 2 euro en bij het toeristisch bedrijfsleven in de regio Arnhem Nijmegen kan op 3 en 4 juni door 3 landschappen met industrieel baksteenerfgoed gefietst worden. De routes maken gebruik van het fietsknooppuntennetwerk en je kunt overal beginnen aan een route. De digitale routes zijn geplaatst in de route-App ‘beleef routes’, een gratis APP, te downloaden vanuit de APP stores. De drie routes hebben in de route-app ook de naam ‘Steengoed’. Kijk ook op www.geldersestreken.nl/rivieren 

Samenwerking
De routes, een initiatief van de Stichting Industrieel Erfgoed Nijmegen en Omgeving (STIENEO) www.stieneo.nl , zijn uitgegeven door RBT KAN in nauwe samenwerking met de Stichting Van Steen en Natuur, en Buitengoed de Panoven.

Over de Maakdagen 2016
Gelderland is de maakprovincie van Nederland. Tijdens de Maakdagen 2016 staan de Gelderse ambachten en industrie in de schijnwerpers. Maakbedrijven openen hun deuren voor bezoekers om een kijkje achter de schermen te nemen. Daarnaast zijn er tentoonstellingen, lezingen, routes, demonstraties en workshops waar het verhaal wordt verteld over de maakindustrie van vroeger en nu. Benieuwd wat er allemaal nog meer te doen is op vrijdag 3 en zaterdag 4 juni? Bekijk het programma op: www.gemaaktingelderland.nl/programma/overzicht.

 

 

Foto links: Tasveld bij baksteenfabriek Vogelensangh in Deest ( Foto Bert Bloo) Het beeldmateriaal is rechtenvrij te gebruiken, onder naamsvermelding van de fotograaf.

Noot voor de redactie, niet ter publicatie Voor meer informatie kunt u terecht bij: Bert Bloo. projectleider STIENEO, Tel 0246792925, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor algemene informatie over de Maakdagen 2016 kunt u contact opnemen met: Climmy Hanssen (communicatiemanager), T. 026 3521690, M. 0617 807021, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., www.gemaaktingelderland.nl

 

Our website is protected by DMC Firewall!