Op donderdag 4 juni 2015 organiseert STIENEO in Het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis in de Mariënburgkapel, de eerste van een reeks verhalentafels rond het thema baksteenindustrie.

Om de persoonlijke verhalen van de mensen die in de steenfabrieken hebben gewerkt voor het voetlicht te brengen en “het steenvolk” een platform te bieden voor het delen van hun ervaringen.

Een middag van 14:00-16:00 uur waar maximaal 14 deelnemers kunnen aanschuiven aan de verhalentafel  in het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis. Daar is tot eind september de tentoonstelling: "Rond Nijmegen bakken ze er al eeuwen wat van!  Van ambachtelijke bedrijvigheid tot de allermodernste baksteenfabricage"  te zien, over hoe bakstenen gemaakt werden en hoe de baksteenindustrie zich heeft ontwikkeld in Nijmegen en het omliggende rivierengebied. 

Als u zelf gewerkt heeft in de steenfabriek of in een toeleverend bedrijf, maar ook als u gewoon interesse heeft in dit onderwerp en de persoonlijke verhalen daarover bent u van harte uitgenodigd! In gesprek met oud-werknemers uit de baksteenindustrie, vertellen de deelnemers over hun persoonlijke ervaringen met het werken in de steenfabriek en luisteren zij naar de verhalen van anderen. 

Aanmelden kan via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of bellen naar  (024) 3784251

Noot voor de pers

STIENEO Bert Bloo 024-3784251, www.stieneo.nl 

Huis van de Nijmeegse geschiedenis Mireille Peters 024-3299059, www.hvng.nl 

 

DMC Firewall is a Joomla Security extension!