Text Size

Stichting Industrieel Erfgoed Nijmegen en Omgeving

 • Robinson schoenfabriek (1930)

  Robinson schoenfabriek (1930)

 • Orthopedische schoenmakerij Fa. Grol (1940-1950)

  Orthopedische schoenmakerij Fa. Grol (1940-1950)

 • Splendor (1931)

  Splendor (1931)

 • Steenfabriek Bemmel

  Steenfabriek Bemmel

 • Nyma

  Nyma

 • Nyma

  Nijmegen in opbouw (1950)

 • Zeepfabriek Dobbelman Nijmegen (1930)

  Zeepfabriek Dobbelman Nijmegen (1930)

 • Medewerkers van de Swiftfabriek (1951)

  Medewerkers van de Swiftfabriek (1951)

 • Automatic Screw Works (1934)

  In de fabriekshal van de Automatic Screw Works (ASW) Apparatenfabriek, waar de spiraalvorm van de geisers worden gewikkeld (1934)

 • Overhaalmachine van de afdeling zwikkerij van de schoenfabriek van Robinson (1950)

  Overhaalmachine van de afdeling zwikkerij van de schoenfabriek van Robinson (1950)

Stieneo-logo-klein

Verhalen uit de steenfabrieken

Op woensdag 12 augustus organiseert STIENEO in Het Huis van de Nijmeegse geschiedenis , Marienburg de tweede van een reeks verhalentafels rond het thema baksteenindustrie. De eerste verhalentafel van 4 juni 2015 was een bijzonder aangename ontmoeting tussen mensen met ervaring in de steenfabrieken en geinteresseerden.

Om de persoonlijke verhalen van de mensen die in de steenfabrieken hebben gewerkt voor het voetlicht te brengen en “het steenvolk” een platform te bieden voor het delen van hun ervaringen. Bij deze verhalentafel schuiven ook mensen uit de toeleverende bedrijven bij de mechanisatie van de produktieprocessen aan, die in het verleden werkten bij Alewijnse en De Boer  Machines in Nijmegen.

Een middag van 14-16 uur waar maximaal 14 deelnemers kunnen aanschuiven aan de verhalentafel  in het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis. Daar is tot eind september de tentoonstelling Rond Nijmegen bakken ze er al eeuwen wat van!  Van ambachtelijke bedrijvigheid tot de allermodernste baksteenfabricage’ te zien, over hoe bakstenen gemaakt werden en hoe de baksteenindustrie zich heeft ontwikkeld in Nijmegen en het omliggende rivierengebied. 

Als u zelf gewerkt heeft in de steenfabriek of in een toeleverend bedrijf, maar ook als u gewoon interesse heeft in dit onderwerp en de persoonlijke verhalen daarover, dan bent u van harte uitgenodigd! In gesprek met oud-werknemers uit de baksteenindustrie, vertellen de deelnemers over hun persoonlijke ervaringen met het werken in de steenfabriek en luisteren zij naar de verhalen van anderen. 

Aanmelden kan via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of bellen naar  (024)3784251.   

Noot voor de pers                              

STIENEO Bert Bloo 024-3784251, www.stieneo.nl                                

Huis van de Nijmeegse geschiedenis Mireille Peters 024-3299059, www.hvng.nl 

 

Nieuws

Wie is online

We hebben 207 gasten en geen leden online

Statistieken

Aantal bekeken pagina's
3447077

Sponsoren

Our website is protected by DMC Firewall!