Text Size

Stichting Industrieel Erfgoed Nijmegen en Omgeving

 • Robinson schoenfabriek (1930)

  Robinson schoenfabriek (1930)

 • Orthopedische schoenmakerij Fa. Grol (1940-1950)

  Orthopedische schoenmakerij Fa. Grol (1940-1950)

 • Splendor (1931)

  Splendor (1931)

 • Steenfabriek Bemmel

  Steenfabriek Bemmel

 • Nyma

  Nyma

 • Nyma

  Nijmegen in opbouw (1950)

 • Zeepfabriek Dobbelman Nijmegen (1930)

  Zeepfabriek Dobbelman Nijmegen (1930)

 • Medewerkers van de Swiftfabriek (1951)

  Medewerkers van de Swiftfabriek (1951)

 • Automatic Screw Works (1934)

  In de fabriekshal van de Automatic Screw Works (ASW) Apparatenfabriek, waar de spiraalvorm van de geisers worden gewikkeld (1934)

 • Overhaalmachine van de afdeling zwikkerij van de schoenfabriek van Robinson (1950)

  Overhaalmachine van de afdeling zwikkerij van de schoenfabriek van Robinson (1950)

WOENSDAG 29 JUNI OM 14.00 UUR 

Op woensdag 29 juni wordt het boek ‘Kunstzijdespinnerij Nyma, Nijmeegs grootste’, geschreven door Henk Janssen, gepresenteerd in de Achtertuin op het NYMA-terrein. De presentatie wordt georganiseerd door de Stichting Industrieel Erfgoed Nijmegen en Omgeving (STIENEO). STIENEO nodigt hierbij 25 oud-werknemers van de NYMA uit om die boekpresentatie bij te wonen.

Henk Janssen en de NYMA

Henk Janssen heeft in de geschiedenis van de Nyma geschreven over de opkomst, de bloei en de ondergang van ooit de grootste werkgever van Nijmegen. Janssen schrijft in zijn boek over de economische ontwikkeling van de NYMA  en vertelt tevens over de pauselijke zegen die de NYMA kreeg en waarom bijvoorbeeld de watertoren midden op het terrein staat.

Henk Janssen volgde lager technisch onderwijs op Dr. Poels, werd later meester in de metaalbewerking. Na zijn pensionering studeerde hij geschiedenis met als specialisatie de geschiedenis van de Nijmeegse industrie. En dus werd Janssen voor de tweede keer meester, nu meester (master) in de geschiedenis. Eerder beschreef Henk Janssen de geschiedenis van de Nijmeegse schoenindustrie in ‘Nijmegen en de Schoenindustrie’.

Boekpresentatie

Op 29 juni, om 14.00 wordt het boek ‘Kunstzijdespinnerij Nyma, Nijmeegs grootste’ gepresenteerd. Henk wordt bevraagd over zijn boek waarna het wordt aangeboden aan wethouder Noel Vergunst, die nauw betrokken was bij de ontwikkeling van de nieuwe NYMA. Vervolgens is er in groepen een rondleiding over het terrein.

Het boek €17,50  is te koop in de boekhandel en bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Oud-werknemers die aanwezig willen zijn bij deze boekpresentatie kunnen zich opgeven bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0624133875. Wie het eerst komt….

Industrieel Erfgoed Nijmegen en Omstreken (slideshow)

Stieneo-logo-klein

 

Nieuws

Wie is online

We hebben 198 gasten en geen leden online

Statistieken

Aantal bekeken pagina's
3447089

Sponsoren

Our website is protected by DMC Firewall!