Stieneo-logo-kleinHierbij nodigen wij u van harte uit voor de boekpresentatie van 'Werken langs de Waal. Industrieel erfgoed in Nijmegen': een boek over gloeilampen en schoenen, vallende schoorstenen, oude fabrieksgebouwen, met smeuïge anekdotes en historische feiten. Een boek met boeiende teksten, schitterende architectuurfoto's en nooit eerder gepubliceerd archiefmateriaal.

Nijmegen kent een rijk industrieel verleden. 24 Industriële gebouwen, complexen en terreinen worden nader besproken. Wat is er met deze objecten gebeurd? En zijn ze nog bruikbaar voor de toekomst?
Het boek nodigt uit tot discussie over de grote herbestemmingsopgaven waar de stad momenteel voor staat, zoals de Honig, het slachthuis en de energiecentrale. Kortom: een boek waar verleden, heden en toekomst samenkomen.Dat de stad belang hecht aan haar industriële verleden mag blijken uit de aanwezigheid van de burgemeester, die graag het eerste exemplaar in ontvangst gaat nemen.

Welkom namens de samenstellers Thea van den Heuvel en Michiel Kruidenier.
Met speciale dank aan: Stieneo (Stichting Industrieel Erfgoed Nijmegen en omgeving)

Programma 12 oktober:

  • 14.45 uur: Inloop
  • 15.15 uur: Welkomswoord en overhandiging eerste exemplaar aan burgemeester Hubert Bruls
  • 15.45 uur: Interview met Bert Bloo (Stieneo) en overhandiging exemplaren aan de sponsoren
  • 16.00 uur: Presentatie drs. Karel Loeff (directeur Erfgoedvereniging Heemschut)
  • 16.30 uur: Signeren, verkoop boeken, afhalen bestelde boeken

Locatie: Torenkamer (onder de silo), Honigcomplex
Waalbandijk 20-22, 6541 AJ Nijmegen
Parkeren: bij het Honigcomplex (gratis)

Tot en met 12 oktober met korting verkrijgbaar voor € 17,50 ipv € 19,95 d.m.v. voor intekenen. Graag even aanmelden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.