zaterdag 21 april 2018
Text Size

Stichting Industrieel Erfgoed Nijmegen en Omgeving

Industrieel erfgoed

Privacy verklaring

Stichting Industrieel Erfgoed Nijmegen en Omgeving (STIENEO)

Stichting Industrieel Erfgoed Nijmegen en Omgeving (STIENEO), gevestigd aan Hindestraat 42 6531 KK Nijmegen, is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

Contactgegevens:

STIENEO
Hindestraat 42
6531 KK Nijmegen
tel: 024-3568145
www.stieneo.nl

Stieneo is de Functionaris Gegevensbescherming van Stichting Industrieel Erfgoed Nijmegen en Omgeving (STIENEO) Hij is te bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Persoonsgegevens die wij verwerken

Stichting Industrieel Erfgoed Nijmegen en Omgeving (STIENEO) verwerkt uw persoonsgegevens doordat u gebruik maakt van onze diensten en/of omdat u deze zelf aan ons verstrekt. Hieronder vindt u een overzicht van de persoonsgegevens die wij verwerken:

  • Voor- en achternaam
  • E-mailadres
  • Overige persoonsgegevens die je actief verstrekt door een reactie te plaatsen in ons gastenboek. Het invullen van een e-mail adres is overigens alleen nodig wanneer je ook reacties van anderen wilt ontvangen op de reactie die je in het gastenboek hebt gegeen.

Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die wij verwerken

Onze website en/of dienst heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers.

Met welk doel en op basis van welke grondslag wij persoonsgegevens verwerken

Stichting Industrieel Erfgoed Nijmegen en Omgeving (STIENEO) verwerkt uw persoonsgegevens voor de volgende doelen:

  • Verzenden van onze nieuwsbrief en/of reclamefolder
  • U te kunnen bellen of e-mailen indien dit nodig is om onze dienstverlening uit te kunnen voeren
  • U te informeren over wijzigingen van onze activiteiten
  • Stichting Industrieel Erfgoed Nijmegen en Omgeving (STIENEO) verwerkt ook persoonsgegevens als wij hier wettelijk toe verplicht zijn, zoals gegevens die wij nodig hebben voor onze belastingaangifte.

Geautomatiseerde besluitvorming

Stichting Industrieel Erfgoed Nijmegen en Omgeving (STIENEO) neemt niet op basis van geautomatiseerde verwerkingen besluiten over zaken die (aanzienlijke) gevolgen kunnen hebben voor personen. Het gaat hier om besluiten die worden genomen door computerprogramma's of -systemen, zonder dat daar een mens (bijvoorbeeld een medewerker van Stichting Industrieel Erfgoed Nijmegen en Omgeving (STIENEO)) tussen zit. 

Hoe lang we persoonsgegevens bewaren

Stichting Industrieel Erfgoed Nijmegen en Omgeving (STIENEO) bewaart uw persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor uw gegevens worden verzameld. Wij hanteren de volgende bewaartermijnen voor de volgende persoonsgegevens:

  • Persoonsgegevens > E-mail adressen  t.b.v. mailings voor activiteiten >  Bewaartermijn > zo lang men interesse heeft in de activiteiten die STIENEO organiseert. Dit kan men per mail aangeven. Na afmelding worden de gegevens binnen 3 maanden verwijderd uit onze systemen.

Delen van persoonsgegevens met derden

Stichting Industrieel Erfgoed Nijmegen en Omgeving (STIENEO) verstrekt uitsluitend aan derden en alleen als dit nodig is voor de uitvoering van onze overeenkomst met u of om te voldoen aan een wettelijke verplichting. 

Cookies, of vergelijkbare technieken, die wij gebruiken

Stichting Industrieel Erfgoed Nijmegen en Omgeving (STIENEO) gebruikt geen cookies of vergelijkbare technieken.

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

U heeft het recht om uw persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heeft u het recht om uw eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens door Stichting Industrieel Erfgoed Nijmegen en Omgeving (STIENEO) en heeft u het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat u bij ons een verzoek kunt indienen om de persoonsgegevens die wij van u beschikken in een computerbestand naar u of een ander, door u genoemde organisatie, te sturen. U kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van uw persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van uw toestemming of bezwaar op de verwerking van uw persoonsgegevens sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door u is gedaan, vragen wij u een kopie van uw identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie uw pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van uw privacy. We reageren zo snel mogelijk, maar binnen vier weken, op uw verzoek. Stichting Industrieel Erfgoed Nijmegen en Omgeving (STIENEO) wil u er tevens op wijzen dat u de mogelijkheid heeft om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons 

Hoe wij persoonsgegevens beveiligen

Stichting Industrieel Erfgoed Nijmegen en Omgeving (STIENEO) neemt de bescherming van uw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als u de indruk heeft dat uw gegevens niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Persbericht: SCHOENENWERK Nijmegen van start met scholierenwedstrijd de Mooiste Schoen van Nijmegen

Stieneo-logo-kleinVan 16 april tot 9 mei 2018 exposeren scholieren van negen scholen voor voortgezet onderwijs  door hen gemaakte schoenen in negen Nijmeegse schoenwinkels. Een deskundige jury met Jan Jansen, schoenontwerper, Max krol, directeur van de Nimco en Ben van Hees, wethouder zal de Mooiste Schoen kiezen.

De “Mooiste Schoen van Nijmegen en omgeving” is de start van een serie activiteiten rondom de Geschiedenis van de Schoenindustrie in Nijmegen en omgeving.

In  het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis is van 1 mei tot en met 31 juli 2018 een tentoonstelling over de schoenindustrie in Nijmegen en omgeving. Een industrie die van groot belang was voor Nijmegen en omgeving. Wie kent immers niet de Nimco, of Swift, of Robinson?

Bijzonder onderdeel van de tentoonstelling is de verzamelkamer. Aan inwoners van Nijmegen en omgeving is gevraagd voorwerpen uit te lenen die herinneren aan de schoenindustrie  Die oproep had een verrassend resultaat. Er kon een hobby kamer ingericht worden met leesten , foto’s, oude reclames Nimco-egeltjes, Robinson speelkaarten, schoendozen, oude schoenen, enz, enz.

Bij de tentoonstelling worden een boekje en een magazine gepresenteerd. Henk Janssen schreef de Geschiedenis van de Nijmeegse Schoenindustrie. Het magazine bevat een waaier aan artikelen over de schoenenindustrie met interviews, beschouwingen en  historische artikelen. En natuurlijk veel foto’s.

Ook zijn er in samenwerking met het Gilde drie fietstochten ontwikkeld. Er is een tocht in Nijmegen ( 12 km), een tocht van Nijmegen naar het schoenenmuseum in Kleve en een fietstocht Van Nijmegen naar het Leerlooimuseum in Ravenstein. 

Tijdens de officiële opening 9 mei van de tentoonstelling Schoenenindustrie in Nijmegen wordt de winnaar van de Mooiste Schoen bekend gemaakt. De schoen wordt door de Nimco in het echt gemaakt !  

Info over deze activiteiten

Piet Hieltjes  Stieneo  (Stichting Industrieel Erfgoed Nijmegen en Omgeving)  www.stieneo.nl

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

0624133875

Stieneo-logo-klein

Mireille Peters  Huis van de Nijmeegse Geschiedenis

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Persbericht van Huis van de Nijmeegse Geschiedenis en Stieneo

Heeft u spullen voor onze verzamelkamer?
 

In mei, juni, juli 2018 is er in het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis (Mariënburgkapel), de tentoonstelling over de schoenenindustrie van Nijmegen en Omgeving.

Wij maken op die tentoonstelling ook een verzamelkamer. Dat is een kamer waar we alle spulletjes tentoonstellen die bewoners van Nijmegen en omgeving ons in bruikleen geven. We hebben al het een en ander: schoenen, affiches, reclames, leesten. Maar er kan nog veel meer bij.

Wat het leuk zijn als de verzamelkamer bomvol komt te staan met herinneringen aan de schoenenindustrie!  Wat we ook speciaal zoeken zijn foto’s uit de fabrieken. Het Regionaal Archief heeft wel het redelijk wat, maar foto’s die mensen nog thuis hebben zouden een welkome aanvulling zijn. 

Hebt u iets voor ons?

Laat het weten: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

U kunt ook bellen: 0624133875

Stieneo-logo-klein

2018 - HET JAAR VAN DE SCHOENENINDUSTRIE IN NIJMEGEN EN OMGEVING 

Stieneo in samenwerking met het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis heeft 2018 uitgeroepen tot het jaar van de geschiedenis van de schoenenindustrie van Nijmegen en omgeving. 

In dit kader worden een aantal activiteiten georganiseerd. Hieronder volgt een beknopte opsomming: 

Expositie “Schoenenindustrie in Nijmegen en Omgeving”
Het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis  mei, juni, juli 2018

De tentoonstelling geeft inzicht in het productieproces van schoenen met machines ( uit Kleve) en met prachtige historische foto’s.  De geschiedenis van de schoenenindustrie in Nijmegen en Omgeving wordt uit de doeken gedaan met behulp van tijdlijn, grafieken en landkaart. Onze historicus Henk Janssen heeft pionierswerk verricht!  Er wordt  een schoenmakerij ingericht. Kleve, waar de Nijmeegse schoenenindustrie haar wortels heeft, krijgt een eigen hoek. Er komt een wand met foto’s van inwoners van Nijmegen en omgeving die werkten in de schoenenindustrie. Tenslotte wordt inzicht gegeven in het huidige productieproces van schoenen.

Swift schoenenfabriek: overleder snijderij en stickerij jaren vijftig, bron: H. Hendriks

Lees meer: 2018 - HET JAAR VAN DE SCHOENENINDUSTRIE IN NIJMEGEN EN OMGEVING 

INBRENGSOOS WIJCHEN WERKT ! DO. 22 maart 2018

Stieneo-logo-kleinPERSBERICHT: INBRENGSOOS WIJCHEN WERKT ! 

  • Donderdag 22 maart 2018 ( 19.00 – 21.00 uur ) 
  • ’t Mozaïek - Documentatiecentrum HV Tweestromenland, Campuslaan          

Uitnodiging:

Werknemers en ex-werknemers van Wijchense fabrieken worden uitgenodigd deel te nemen aan de INBRENGSOOS STIENEO WIJCHEN. Deze avond wordt georganiseerd door de actieve Werkgroep Industrieel Erfgoed Wijchen, op donderdag 22 maart 2018, in het Documentatiecentrum van Historische Vereniging Tweestromenland.

De Werkgroep wil van de aanwezigen graag de verhalen horen en stelt ook de inbreng op prijs van foto’s, films en andere materialen die herinneren aan de Wijchense industrie! 

  • U bent deze avonden te gast bij Historische Vereniging Tweestromenland in de kelder van het Mozaïek, Campuslaan 6, Wijchen. 
    U wordt ontvangen met koffie, thee en iets lekkers.
  • De werkgroep stelt zich ten doel foto’s, films en andere materialen beschikbaar te krijgen, ten einde over de Wijchense industrie te kunnen publiceren.

  • We praten bij over o.a. de historische betekenis van de PéGé woning voor de Wijchense industrie 

Staat de eerste PéGé-woning in Wijchen op de foto uit 1956 of op die van 2017 ?.

  
foto 1956                                                                                                foto 2017

Zend uw antwoord naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of vertel het op 22 maart 2017 aan de werkgroep industrieel erfgoed Wijchen.

Noot voor de redactie: Inlichtingen: Werkgroep : Nic Bakker, Harrie Bakker, Guus van Heck ,Bert Bloo 0651122155 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Nieuws

Wie is online

We hebben 281 gasten en geen leden online

Statistieken

Aantal bekeken pagina's
1158985

Sponsoren

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd