Het is vaak zeer boeiend verhalen te horen over ervaringen van zo‘n 50 jaar geleden.
Zo vertelde iemand  mij dat in de jaren na de oorlog bij de kapper in Hees op zaterdagmiddag niet werd geknipt. Zijn klanten, meest boeren uit het toen nog landelijke Hees, moesten dan worden geschoren. Tijd voor knippen was er dus niet. Door de winkelsluiting moest de zaak om 5 uur dicht, maar wie binnen was mocht worden geholpen, zodat het scheren nog wel een tijdje door kon gaan. Het zou jammer zijn als dit aardige verhaal verloren zou raken.
Zo moeten er nog veel meer verhalen leven bij mensen die nu 60, 70 of 80 jaar oud zijn over hun jonge jaren bij fabrieken die nu niet meer bestaan zoals Robinson, Swift, Nimco, Welle & Co, Nyma en noemt u verder maar op.


Stichting Industrieel Erfgoed Nijmegen en Omgeving, STIENEO, heeft zich als doel gesteld een aantal van deze verhalen op te sporen en vast te leggen en deze zo samen met het Regionaal Archief Nijmegen voor de toekomst te bewaren. STIENEO heeft de apparatuur ervoor. Uw verhaal heeft nu waarde, maar het is een aardige gedachte dat ook over 50 jaar uw stem nog gehoord zal kunnen worden !


Wie meldt zich aan? Wij zoeken naar zowel personen die hun ervaring willen vertellen als ook personen die helpen het verhaal te begeleiden als interviewers.
Aanmelden bij:

J. Hekking
Bredestraat 136
6543 ZX Nijmegen
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.