Bezoek Steenfabriek De Vogelensangh , Deest

Op 15 september 2015 is het mogelijk de authentiek kolengestookte baksteenfabriek de Vogelensangh  in Deest te bezoeken.

Steenfabriek Vogelensangh bestaat sinds 1919 en is de laatste kolengestookte ringoven van Nederland. Nergens anders vindt u nog een kolen gestookte baksteenfabriek. De juiste temperatuur in de ringoven is essentieel voor een hoogwaardig eindproduct (de baksteen). Het stookproces duurt tien dagen, dan pas is het eindproduct, de kolen gestookte baksteen, zichtbaar.

’s Morgens om 10 uur vertrekken we met ervaren gidsen van Gilde Nijmegen op de fiets naar Deest. We fietsen door Maas en Waal langs bijzondere baksteenlocaties en arriveren bij de fabriek om 11.30 uur voor een 1e rondleiding. De fietstocht start bij de bakstenen vrouwenhoofden op de Teersdijk/hoek Nieuweweg in Wijchen. Na afloop fietsen we terug naar Nijmegen door het uiterwaarden rivierenlandschap waar we restanten van steenfabrieken-activiteit nog kunnen zien. 

Aanmelden fietstocht met rondleiding kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Deelname kost € 4,- p.p.

‘s Middags wordt nog een keer een rondleiding in de fabriek verzorgd om 14.30 uur (vervroegd tijdstip !) in de dan operationele baksteenfabriek de Vogelensangh, waar u op eigen gelegenheid, na aanmelding vooraf bij STIENEO, aan deel kunt nemen.

Aanmelden rondleiding 14.30 uur kan via email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

Noot voor de pers

Gilde Nijmegen:  J.Pijnappels  Tel. 0653405149

STIENEO Bert Bloo 024-3784251, www.stieneo.nl