Smit Trafo 1927Op 10 september is al weer de laatste lezing over de geschiedenis van Smit Transformatoren uit Nijmegen door Erik de Vries. Deze wordt gegeven in de Instructieruimte van het Regionaal Archief Nijmegen ( RAN ) Mariënburg 27 Nijmegen (tegenover de Mariënburgkapel).

Smit Transformatoren bestond 2 jaar geleden 100 jaar en heeft een grote bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de elektrotechniek in Nederland. Deze lezing gaat over de producten en de drijfveren om ze te maken en wordt voorzien van mooie beelden uit het verleden. Aan de orde komt vooral de geschiedenis en techniek van de Transformatoren maar aan Draad,Las en Ovens wordt ook aandacht besteed. De Slikkerveerse periode ( voor 1913) en de HOLEC tijd zullen tevens belicht worden.

Erik de Vries, oud medewerker van Smit Transformatoren heeft een grote historische kennis op het gebied van de transformatorentechniek in Nederland. Mocht u de lezing nog niet hebben bijgewoond dan is dit de laatste kans.  

Voor meer informatie zie onze website: www.willemsmithistorie.nl 

Programma:

altZaal open 18:00 uur. Vooraf aanmelden is niet nodig maar "vol is vol". max. ca. 20 personen.  
Begin lezing 18:15.  Einde lezing ca. 19:15 uur desgewenst met een pauze tussendoor. Na de lezing is er tijd voor discussie en het stellen van vragen. Einde 19:45 uur. De toegang is gratis, maar een bijdrage voor de instandhouding van onze Stichting is natuurlijk altijd welkom.
Deze lezingen worden gehouden in het kader van het Erfgoedfestival "Gemaakt in Gelderland".Het RAN zijn wij veel dank verschuldigd voor het ter beschikking stellen van ruimte. Klik HIER voor meer informatie op de website van gemaaktingelderland.nl 

Stichting Willem Smit Historie Nijmegen 
Website: www.willemsmithistorie.nl 

 

logo-liggend-jpg