Persbericht 10-03-2016: De Stichting Industrieel Erfgoed Nijmegen en Omgeving krijgt een bijdrage van € 2000 van het Oranje Fonds voor het organiseren van de INLOOPSOOS STIENEO.

STIENEO is opgericht om het industrieel erfgoed  (de maakindustrie, fabrieksgebouwen, arbeiderswijken, machines, productielijnen, foto’s en films van Nijmegen) zichtbaar te maken voor het grote publiek met exposities, lezingen, publicaties enz.. STIENEO wil de industrie erfenis behouden omdat ze bijdraagt aan wat Nijmegen nu is. Ze geeft de stad kleur en maakt haar economisch , toeristisch en cultureel aantrekkelijk.

m 2013155Samen met aanverwante instellingen en vele vrijwilligers en (oud) medewerkers organiseert STIENEO activiteiten  voor (oud) medewerkers) van Nijmeegse bedrijven waaronder periodiek de INLOOPSOOS STIENEO .Tijdens de inloopsoos kunnen medewerkers van verschillende bedrijven elkaar ontmoeten en met elkaar praten over herinneringen en ervaringen uit het verleden. Stieneo zorgt voor een programma en gedurende de Inloopsoos kunnen voorwerpen die herinneren aan typisch Nijmeegse bedrijven ingebracht worden.

Het Oranje Fonds steunt jaarlijks sociale initiatieven in Nederland. Het afgelopen jaar ondersteunde het met € 27,4 miljoen initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander.

Noot voor de redactie:

Voor informatie over STIENEO INLOOPSOOS:  Bert Bloo, 0246792925, website www.stieneo.nl

Stieneo-logo-kleinOranjefonds

Voor informatie over het Oranje Fonds: www.oranjefonds.nl of neem contact op met Rosanne Prinsen, Adviseur Pers en Publiciteit, T 030 656 45 24.