23 mei: opening erfgoedfestival met Spel zonder Grenzen!

Van 23 mei t/m 22 juli vindt het erfgoedfestival Over Grenzen plaats. Het festival belicht de vele facetten van de grenzen van Gelderland en Noord- en Midden-Limburg. Samen vormden deze gebieden ooit het hertogdom Gelre. Het programma biedt meer dan 200 publieksactiviteiten. Denk daarbij aan fiets- en wandelroutes, excursies, tentoonstellingen, theatervoorstellingen, lezingen en kinderactiviteiten.

Op woensdag 23 mei gaat het erfgoedfestival knallend van start met het Spel zonder Grenzen! Op de markt van Arnhem gaan acht teams uit de vier kwartieren van het voormalig hertogdom Gelre de strijd met elkaar aan. Ook is er een bruisend sideprogramma met boogschieten, schermen, schilderen, paardrijden, spelletjes en nog veel meer.

Voorafgaand vindt het openingsprogramma voor genodigden plaats in het Huis der Provincie in Arnhem met medewerking van Clemens Cornielje, Commissaris van de Koning in Gelderland, Josan Meijers, gedeputeerde van de provincie Gelderland en Hans Teunissen, gedeputeerde van de provincie Limburg. Met een toost op het festival en een presentatie van de expositie Vier kerken, één verhaal in de Eusebiuskerk sluit het officiële gedeelte.

Lees alles over het festival op erfgoedfestival.nl

Orthopedische schoenmakerij Fa. Grol, een familiebedrijf in de Johannes Vijghstraat te Nijmegen. Links achter (staand) dhr. Grol, tweede van rechts (zittend) in lichte overall: Gerard Hendriks.. Bron: Aad Hendriks.

De Manifestatie “ Nijmegen Schoenenwerk” maakt onderdeel uit van het Festival  “Gelderland Over Grenzen” en de Euregio Rijn - Waal en is mede mogelijk gemaakt door: