Fietsroutes in de omgeving van Nijmegen : Thema Schoenindustrie 

  1. Stad Nijmegen
  2. Naar Kleve (Duitsland) via Groesbeek ( Berg en Dal)
  3. Naar Ravenstein ( Brabant)

De fietsroutes zijn geheel zelfstandig te fietsen op basis van de beschrijvingen opgenomen in het tijdschrift “Schoenindustrie Nijmegen en omgeving”, op de website van STIENEO en met de QR code !

   

  1. Op de vrijdagen 18 mei, 25 mei vertrekt vanaf Het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis om 11.00 uur een fietstocht door Nijmegen met een gids van het Gilde Nijmegen en STIENEO /Nijmegen Schoenenwerk.

  2. Op vrijdag 8 juni is er een fietstocht door Nijmegen langs de schoenindustrie panden o.l.v. Michel Kruidenier van het Architectuur Centrum Nijmegen. Deelname 7,00 euro p.p.
    Deze tocht vertrekt vanaf het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis om 14.00 uur

  3. Op donderdag 24 mei vertrekt om 10.00  Gilde Nijmegen  vanaf het Kelfkensbos voor een fietstocht naar Kleve. Deelname 1,00 euro, lunchpakket zelf meebrengen

  4. Op donderdag 28 juni vertrekt om 10.00 uur Gilde Nijmegen vanaf het Kelfkensbos voor een fietstocht naar Ravenstein. 
    Deelname 1,00 euro, lunchpakket meebrengen.

Daarnaast zijn op verzoek en bij voldoende belangstelling de routes te rijden met begeleiding van gidsen in de weekenden, want dan zijn de musea open. Kosten 4 euro p.p. Zaterdag 9 juni naar Kleve en Zaterdag 7 juli naar Ravenstein.  

Informatie en aanmelden bij Huis van de Nijmeegse Geschiedenis ( Mariënburgkapel ) www.huisvandenijmeegsegeschiedenis.nl   of www.gildenijmegen.nl  

De Manifestatie “ Nijmegen Schoenenwerk” maakt onderdeel uit van het Festival  “Gelderland Over Grenzen” en de Euregio Rijn - Waal en is mede mogelijk gemaakt door:

 

De fietsroutes zijn onderdeel van het Erfgoedfestival Gelderland Grensland