De uitgave van het boek ‘Waardevast Erfgoed In Wijchen’, in december 2020, heeft vanwege de coronaperikelen (waardoor onder meer de boekhandels lange tijd gesloten moesten blijven) niet de aandacht gekregen die het eigenlijk verdient. De recente versoepelingen maken het nu mogelijk om dit boek onder de aandacht van met name Wijchenaren te brengen. Daarom zullen de vier auteurs – Bert Bloo, Guus van Heck, Harrie Bakker en Nic Bakker – op zaterdag 19 juni tussen 11.00 en 15.00 uur aanwezig zijn in Plantage boekhandel De Kleijn om uw boek te signeren. Het boek is een prima idee voor een cadeau met Vaderdag, de dag erna. Iedereen die zijn/haar boek laat signeren, ontvangt bovendien een leuke attentie. 

Er zijn inmiddels al veel positieve reacties van lezers binnengekomen. Een greep daaruit:

  • “Het boek ‘Waardevast Erfgoed in Wijchen’ is vooral een ode aan alle industriële bedrijvigheid in de gemeente Wijchen. Herinneringen oproepen, dat doet dit verzorgde boek en dat was ook de bedoeling!”. (Cor van den Heuvel)
  • “In hun zoektocht naar waardevolle gebeurtenissen, bijzondere mensen en vermeldenswaardige verhalen hadden de schrijvers nooit verwacht dat er zoveel pareltjes naar boven zouden komen.

Met persoonlijke herinneringen neemt Bert Bloo ons mee naar de tijd waarin hij opgroeide. Hij geeft daarmee een mooi beeld van het Wijchen uit de jaren 50-60 van de vorige eeuw. Ook de rol van oud-burgemeester van Thiel in die tijd is niet onvermeld gebleven”. (Guus van Heck)

  • “Een groot aantal foto’s en andere illustraties geeft een herkenbaar beeld van pakweg de laatste 70 jaren van 20 industriële bedrijven in Wijchen”. (Harrie Bakker)
  • “Knap hoe beleefde, beschreven herinneringen inzicht geven in hoe het was, zo begrijpen we het heden.

Voor Wijchenaren maar zeker ook voor ‘nog-niet Wijchenaren’ en nieuwkomers een aanrader”. (Eric Graauwmans)

  • “Een prachtig vormgegeven lees- en kijkboek, een verrijking voor alle Wijchense salontafels”. ( Frans)
  • “Heel interessant voor mensen uit Wijchen en de bedrijven waar het over gaat, maar ook daarbuiten omdat het een mooi beeld geeft van de recente geschiedenis.

Het is goed leesbaar, met niet te lange, aantrekkelijke verhalen en interessante feiten. Ook leuke en informatieve illustraties”. (Wil) 

Het boek is te koop à 15,00 euro bij de Wijchense boekhandel Plantage De Kleijn. 

Voor inlichtingen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.