Een fietstochtje langs de industriële monumenten van Wijchen

Goed voor zo’n 2 tot 2,5 uur fietsen ca. 25 km .
 

Bij de Wijchense Molen start op zaterdag 11 september 2021 in het kader van de Open Monumentendag om 11.00 uur de fietstocht langs de fabrieken, die de Wijchense industrie op de kaart hebben gezet.

Een werkgroep van de Historische Vereniging Tweestromenland organiseert deze fietstocht op basis van het boek Waardevast Erfgoed in Wijchen, waarin verhalen over 20 bedrijven staan,  dat verscheen december 2020 .

We fietsen over de verschillende industrieterreinen o.a. Wijchen-Oost Nieuweweg , Bijsterhuizen, en via het buitengebied naar bedrijventerreinen Loonse Waard in Niftrik en (Breekwagen in Bergharen ? ).

We fietsen langs de oudste monumentale Wijchense industrie; De Wijchense Molen en Eromesmarko.  We zien eveneens de bedrijven Modderkolk en Berko, die hun oorsprong hebben in Wijchen. Intussen komen we ook langs de later in Wijchen gevestigde bedrijven Synprodo, Nooteboom, Banken Champignons en Machinefabriek De Boer.

Dit zijn allemaal bedrijven in Wijchen met een rijke historie, die al meer dan 100 jaar werk gaven aan Wijchenaren en die ook in de hele wereld hun producten, in Wijchen gemaakt, afzetten.

 

Inlichtingen:

Bert Bloo
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
0651122155