WOENSDAG 29 JUNI 2022 OM 14.00 UUR 

Op woensdag 29 juni wordt het boek ‘Kunstzijdespinnerij Nyma, Nijmeegs grootste’, geschreven door Henk Janssen, gepresenteerd in de Achtertuin op het NYMA-terrein. De presentatie wordt georganiseerd door de Stichting Industrieel Erfgoed Nijmegen en Omgeving (STIENEO). STIENEO nodigt hierbij 25 oud-werknemers van de NYMA uit om die boekpresentatie bij te wonen.

Henk Janssen en de NYMA

Henk Janssen heeft in de geschiedenis van de Nyma geschreven over de opkomst, de bloei en de ondergang van ooit de grootste werkgever van Nijmegen. Janssen schrijft in zijn boek over de economische ontwikkeling van de NYMA  en vertelt tevens over de pauselijke zegen die de NYMA kreeg en waarom bijvoorbeeld de watertoren midden op het terrein staat.

Henk Janssen volgde lager technisch onderwijs op Dr. Poels, werd later meester in de metaalbewerking. Na zijn pensionering studeerde hij geschiedenis met als specialisatie de geschiedenis van de Nijmeegse industrie. En dus werd Janssen voor de tweede keer meester, nu meester (master) in de geschiedenis. Eerder beschreef Henk Janssen de geschiedenis van de Nijmeegse schoenindustrie in ‘Nijmegen en de Schoenindustrie’.

Boekpresentatie

Op 29 juni, om 14.00 wordt het boek ‘Kunstzijdespinnerij Nyma, Nijmeegs grootste’ gepresenteerd. Henk wordt bevraagd over zijn boek waarna het wordt aangeboden aan wethouder Noel Vergunst, die nauw betrokken was bij de ontwikkeling van de nieuwe NYMA. Vervolgens is er in groepen een rondleiding over het terrein.

Het boek €17,50  is te koop in de boekhandel en bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Oud-werknemers die aanwezig willen zijn bij deze boekpresentatie kunnen zich opgeven bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0624133875. Wie het eerst komt….

Industrieel Erfgoed Nijmegen en Omstreken (slideshow)

Stieneo-logo-klein