Op 25 juni 2015 is het mogelijk de baksteenfabriek de Zandberg in Gendt met het kleiwingebied te bezoeken.

Het winnen van klei als grondstof voor de productie van onze metsel- en straatstenen is onlosmakelijk verbonden met de natuur en het ontstaan van de daar aanwezige flora en fauna. We staan erbij stil dat de baksteenindustrie op diverse manieren éen steentje bijdraagt aan een duurzaam leefklimaat.

Door het bezoek aan het kleiwingebied en de baksteenfabriek krijgt u direct inzicht in de actuele stand  van de techniek rond kleiwinning , de productie van baksteen met een moderne tunneloven en de duurzaamheidsaspecten die daarbij een rol spelen. 

In het kader van Steengoed! Gebakken in Gelderland is het mogelijk zowel de steenfabriek “De Zandberg “ in GENDT, onderdeel van het Rodruza concern  als de omliggende natuur te bezoeken met de natuurgids Ruud Milder van Lingewaard Natuurlijk . We vertrekken met een bus van Toonen Reizen om 09.30 uur vanaf het Natuurmuseum aan de Gerard Noodtstraat een zijn om 13.00 uur weer terug in Nijmegen.    

Deelname aan deze activiteit is voor 50 personen gratis, maar aanmelding vòòr 23 juni is mede i.v.m. veiligheidsmaatregelen vereist en kan via email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Vol = Vol.

Noot voor de pers

STIENEO Bert Bloo 024-3784251 info@stieneo,nl , www.stieneo.nl     

Stieneo-logo-klein

  • 25 juni: Rodruza BV Steenfabriek De Zandberg, Polder 8, 6691 ME Gendt, rondleiding in de fabriek en in de natuur; 10.00 - 13.00 uur